Старши треньорът на Лацио Давиде Балардини определи Валери Божинов като една от причините неговият тим да загуби срещата с Парма с 1:2. Българският нападател вкара един гол и изработи дузпа за своя отбор. Божинов имаше и основна заслуга за изгонването на защитник на домакините, след като фаулиралият го Александър Коларов бе изгонен, тъй като получи два жълти картона за няколко секунди – един за нарушението и втори за избухване.

„Мачът не започна добре за нас. Бяхме в състояние да победим докато бяхме с 11 души, но след това стана трудно. Коларов направи голяма грешка, защото постави отбора си в подобна ситуация. Трябваше да използва главата си в тази ситуация”, каза Давиде Балардини.

Треньорът на Лацио сподели, че може играта на тима му срещу Парма може да се обясни с наситената програма на отбора му, който участва и в Лига Европа. „Орлите” са в групата на Левски в тази надпревара.

Наставникът даде добър атестат за играта на българския нападател на Парма – Валери Божинов, като го посочи като една от причините неговият тим да загуби срещата.