Българският нападател Валери Божинов игра пълни 90 минути при гостуването на Парма на Лацио в среща от петия кръг на Серия А, като бе с основен принос за успеха на тима си, след като вкара гол и изработи дузпа и червен картон за бранител на римляните.

Божинов даде преднина на дуковете с точен изстрел в 21-ата минута. Българският национал засече центриране на Дамяно Дзенони с левачката и със силен удар прати топката под напречната греда на Муслера за 1:0.

В 41-ата орлите изравниха чрез аржентинския нападател Мауро Сарате, който не беше вкарвал в шампионатен мач от април насам и от дълго време се надяваше да прекъсне головата си суша.

В последната минута от първото полувреме обаче Божинов изработи дузпа за пармалатите, като фаулиралият го Александър Коларов бе изгонен. Зад топката застана ветеранът Никола Аморузо. Той не сгреши от бялата точка и направи резултата 2:1 за гостите, при който завърши и двубоя.

Тимът на Парма е без звездата си Кристиан Панчучи, докато в отбора на Лацио липсваха капитанът Томазо Роки и опитният полузащитник Кристиан Броки.

Съставът на Лацио: Муслера, Лихщайнер, Диаките, Сивилия, Коларов, Дабо, Баронио, Маури, Матузалем, Крус, Сарате (Крибари, Мегни, Фоджа).

Съставът на Парма: Миранте, Дзкардо, Делафиоре, Лукарели, Дзенони, Марига, Дземаили, Галопа, Кателини, Аморузо, Божинов (Мороне, Палоски, Паки).

В същото време шампионът Интер не срещна трудности при домакинството на Наполи и победи с 3:1 и се изстреля на върха в класирането на Калчото.

Нерадзурите започнаха бомбастично двубоя и още в петата минута водеха с 2:0 с голове на Самуел Ето’о и Диего Милито, преди друго ново попълнение – Лусио, да направи 3:0 в 32-ата. Почетното попадение за неаполитанците вкара Есекиел Лавеци в 37-ата минута. Любопитен факт е, че три от головете в срещата паднаха след изпълнения на ъглови удари. Единствено Милито се разписа по различен начин - след пробив и пас на Дъглас Майкон.