Приключи лятната пауза за отбора на Енерги Котбус. Тази сутрин всички футболисти на германския тим преминаха успешно медицински прегледи и с това започнаха своята предсезонна подготовка. Първото занимание на състава, воден от Петер Зандер, ще се проведе в петък от 10 часа местно време.

В 8.30 днес старши треньорът се поздрави със своите ученици и проведе персонални разговори с новите попълнения. Най-дълго Зандер си говори със защитника на Левски Станислав Ангелов, който вчера пристигна в Котбус. 29-годишният национал сключи договор с германския клуб до 2010 година, но без знанието на „сините”. Ангелов и отборът от Лаузитц се позовават на клауза в контракта с Левски, гласяща, че футболистът може да бъде откупен за 180 000 евро.

Ангелов обаче не премина медицинските изследвания. Той няма да вземе участие и в първите две тренировки, това решиха в германския отбор, за да бъде избегнато евентуално наказание от Световната футболна централа. „Не искаме да застрашим добрата позиция, в която се намираме и затова ще изчакаме да получим разрешение”, каза пресаташето на Енерги Рони Герш.

Освен Пелето, другото ново попълнение Ефстатиос Алонефтис също пропусна днешните тестове, защото полетът му закъснял.

Утре играчите на Енерги ще продължат с медицинските прегледи, в петък е първата им тренировка, а от 2-и до 7-и юли отборът ще бъде на подготвителен лагер в Оберхоф. Първата контрола „червено-белите” ще изиграят на 4-и юли срещу Фортуна Калтеннордхайм.

Програмата на Енерги:

7 юли, 15.00 часа - Емпор Мюлберг – Енерги Котбус

10 юли, 18.00 - Енерги Котбус – Унион Берлин

12 юли, 18.00 - Фришауф Брийзен – Енерги Котбус

14 юли, 15.00 - Енерги Котбус – Баник Острава

16 – 25 юли – подготвителен лагер в Зомерфелд

23 юли, 19.30 - Енерги Котбус – Лийдс

28 юли, 15.00 – Енерги Котбус – Кемницер