Алемания Аахен на Тодор Колев не успя да победи Оснабрюк в мач от 10-ия кръг на втора Бундеслига в Германия. Двубоят на стадион „Оснател Арена” завърши наравно 2:2. Българският нападател започна като титуляр и остана на терена до края на срещата.

Гостите поведоха с бърз гол още в 1-та минута, тогава се разписа Немет с мощен шут от 20 метра централно срещу вратаря Бербиг. След това обаче футболистите на Клаус-Дитер Волиц наложиха пълен контрол над събитията на терена и заслужено изравниха в 23-та минута с попадение на Томик. Осем минути по-късно Милхраум вкара и върна преднината на Алемания. Секунди преди почивката домакините пропуснаха да реализират дузпа, в грешник се превърна защитникът Сичон.

В 55-та минута добра възможност пропиля Колев. Бившият нападател на Славия шутира силно от 16 метра, но Сичон се реваншира, като изчисти в ъглов удар. След като в началото на мача донесе огромна радост на своя тим, 13 минути преди края Немет си вкара автогол и подари на Оснабрюк точка. А със спечелената една Алемания се изкачи на 7-о място в класирането с 15 точки в актива си.

Резултати от останалите мачове от 10-ия кръг на Втора Бундеслига:

Кикерс Офенбах – Кобленц 1:1

Хофенхайм – Кайзерслаутерн 1:0

Останалите срещи от кръга ще се играят в неделя и понеделник.