Нападателят Тодор Колев, който играе в израелския Апоел Кирят Шмона прогнозира победа на Левски срещу Литекс утре и шампионска титла на ЦСКА. Колев е футболистът, който донесе последния успех на „сините” в Ловеч. Това се случи през 2004 година, като Колев се разписа малко преди края на мача за крайното 1:0. В момента отборът на Тодор Колев в Израел се намира на последно място в класирането, а българинът е отбелязал един гол. Колев е преотстъпен от Славия до края на първенството.

„Имам възможност да следя българското първенство. Забелязвам, че Литекс и Левски не играят много добре, но все пак това е дерби. Последните години мачовете между тези два отбора винаги са оспорвани. Мисля, че Левски не е побеждавал много отдавна в Ловеч. До колкото разбрах, последната победа е с моя гол през 2004 година. Тогава малко преди края на мача Любчо Любенов ми подаде и аз отбелязах. Беше голяма радост”, коментира Колев. Той пожела успех на „сините” и прогнозира, че мачът отново ще завърши 1:0 за Левски.

„Мисля си, че ЦСКА ще стане шампион на България. Най-големите проблеми за евровизите обаче ще има Литекс. Предполагам, че два от изпадащите отбори ще са Беласица и Ботев. За третия нямам представа. Първенството е оспорвано. Локомотив София играе до сега най-приятния футбол в А група, но тепърва предстоят сериозни мачове. Славия от край време прави един силен, а после слаб мач, което вече не трябва да учудва”, каза още голаджията.

Тодор Колев разказа и за живота си в Израел и адаптацията му към местното първенство и живот. „Имам лека контузия. Отборът не върви. Смениха треньора преди седмица и ще видим какво ще стане. Нямах никакви проблеми с адаптацията. За съжаление обаче имаме само една победа. В отбора има още няколко чужденци – руснак, испанец, боливиец и нигериец. Градът е много малък 15-20 хиляди. Отборът не е от грандовете, но спонсорът е един от най-богатите в Израел. При стария треньор играех всеки мач. Сега при новия ще видим как ще е. До сега съм се видял само с Томашич и Макриев съм се видял, тъй като играхме един срещу друг. След 2-3 кръга ще играем срещу Мечо и Топчо”, каза още Колев.