Контузеният нападател на Чарлтън Светослав Тодоров призна за Гонг, че е изключително амбициран да се завърне в игра. Голмайсторът скъса кръстни връзки на коляното и преди около три месеца беше опериран.

„Възстановяването ми върви по план. Всичко се развива както трябва до този момент. Още преди операцията докторът каза, че ще ми трябват пет-шест месеца. След една седмица стават три месеца, откакто се контузих”, заяви Светослав Тодоров.

Елегантният нападател призна, че ръководството на Чарлтън се държи отлично с него и му помага в трудния момент.

„Поддържам връзка с някои от момчетата в националния отбор. Обаждат ми се Станислав, Стилиян и Кишишев. Тези са хората от националния отбор, с които контактувам”, отбеляза Тоди. „Винаги съм готов да помогна на националния отбор. Когато се върна в игра, ако имат нужда от мен, с удоволствие ще помогна. Има време, да се оправя и националния отбор ще си дойде на мястото”, убеден е Тодоров.

„Супер е, че Мартин, Бербатов, а и Стилиян са основни фигури в английските си отбори. Те дойдоха в Англия и се развиват много добре. Аз не съм най-опитният българин в Англия. Кишишев е тук шест месеца преди мен”, каза с усмивка бившият нападател на Портсмут.

„Не мисля, че сега имам повече свободно време. Напротив, нямам почивен ден през седмицата. Програмата ми с физиотерапевта е много натоварена. Не, че са тежки натоварвания, но работя сериозно, за да възвърна мускулатурата си”, допълни за Гонг Светослав Тодоров.

„Преживял съм няколко такива контузии и смятам, че сега ми е по-лесно. Знам какво трябва да правя и какво да очаквам”, завърши възстановяващият се от травма нападател.

В следващите дни Тодоров трябва да премине контролен преглед и след това ще се разбере дали може да стартира с беговите упражнения.