Българският треньор Димитър Димитров-Херо измъкна равенство 0:0 с отбора си Ал Куадисия като гост на директен съперник за оцеляване в лигата на Саудитска Арабия.

Тимът на бургазлията завърши 0:0 като гост на Ал Уахда и с 23 точки е първи над чертата на изпадащите два кръга преди края. Ал Уахда също има 23 точки, но с по-добра голова разлика заема 11-о място, докато отборът на Херо е 12-и.

„Въпреки проблемите на всички нива в нашия клуб, ние не сме се предали и на терена се борим за всяка точка и за оцеляването на тима в елита. Важното е, че 15-те футболисти, които останаха, се раздават максимално на мачовете”, обясни за БТА Димитър Димитров.

Както е известно, предвид финансовата криза в Ал Куадисия петима местни играчи, както и двама от чужденците, напуснаха, тъй като не са получавали пари в последните пет месеца.

След края на първенството предстои общо събрание в Ал Куадисия, на което ще бъде избрано ново ръководство. Шансовете на Димитър Димитров да остане в клуба от град Ел Хобар не са големи заради ниските цели и офертите от други клубове, които има.

До края на сезона в Саудитска Арабия остават само два кръга, а тимът на Димитров играе срещу два от най-силните тимове в страната. В следващия си мач тимът на Херо е домакин на вече гарантиралия си титлата Ал Хилал, а в последния кръг е гост на третия Ал Итифак.