Спекулациите в Англия, около бъдещето на Димитър Бербатов в Манчестър Юнайтед, продължават, като в днес „The Sun” пише за интерес от страна на мениджъра сър Алекс Фъргюсън към нападателя на Челси Никола Анелка.

31-годишният френски футболист има договор за още само една година с лондончаните и все още не е парафирал ново споразумение със сините и ако не преподпише, червените дяволи ще имат шанс да го привлекат за сума в рамките на нормалното.

Анелка и Челси водят преговори за нов двугодишен контракт, а Юнайтед следи ситуацията изкъсо и е готов да се намеси при провал на разговорите, твърди таблоидът.

Фъргюсън изпитва симпатии към често сменящия клуба си французин и е правил опити да го привлече през 2002-а и началото на 2008 година, но тогава голаджията отиде съответно в Ливърпул и Челси.

„Фърги привлече Димитър Бербатов от Спърс, но покупката за 30,75 милиона паунда бе пълно фиаско. Наставникът на Юнайтед иска Анелка да замени българина и би могъл да го вземе за 8 милиона паунда”, пише „Сън”.

„Юнайтед иска някой да подкрепя Уейн Рууни отпред. Руу има 34 гола през този сезон, но следващия най-добър реализатор – Бербатов, има 12. Анелка беше топ реализатор на Премиършип миналия сезон с 19 попадения, а през тази кампания има 13”, коментира изданието.