Футболистите на Манчестър Юнайтед няма да почиват между края на настоящия и началото на следващия сезон, съобщи мениджърът на "червените дяволи" Алекс Фъргюсън.

Това обаче не засяга българския национал Димитър Бербатов, който няма да играе на световното първенство в Южна Африка, а ще се присъедини към клуба си отпочинал за предсезонна подготовка по терените на Северна Америка.

Манчестър Юнайтед ще играе една контролна среща на канадска земя, цели три в САЩ и една в Мексико. Приятелските двубои ще започнат само пет дни след края на световното първенство, като първият съперник е шотландският Селтик на 16 юли в Торонто.

На 21-и червените дяволи ще играят с Филаделфия Юниън, а четири дни по-късно срещу Канзас Сити Уизърдс. Турнето продължава на 25 юли с мач срещу звездите на американското първенство в Хюстън и приключва на 30 юли в Мексико с двубой по задължения от трансфера на Хавиер Ернандес срещу Гуадалахара.

Клубовете от английския футболен елит създадоха традиции с подготовките си в Северна Америка, но в последните пет години Манчестър Юнайтед заложи на Азия, където е най-популярният клуб.

Миналата година обаче Юнайтед прекрати подготовката си в Индонезия, след като хотелът на тима в Дакарта бе обект на терористични атаки.