Вестник „Таймс” публикува обширен коментар със заглавие „Треньорско лукавство сложи край на английската ера на изобилието”, насочен към отпадането на Манчестър Юнайтед от Байерн Мюнхен, след което Англия остана без отбор на полуфиналите в Шампионската лига за първи път от доста време назад.

В разработката на авторитетното издание освен индивидуалните грешки на Майкъл Карик и Рафаел, пише и за късното пускането в игра на Димитър Бербатов в снощния двубой срещу баварците, когато българският нападател игра едва десетина минути.

„Ако в Юнайтед има такава очевидна загуба на доверие към Димитър Бербатов, по-добре той да бъде продаден, дори и на голяма загуба, отколкото да търка пейката”, пише „Таймс”.

„Някой може да си представи как сър Алекс Фъргюсън е мислел, че Бербатов би продължил развитието на Юнайтед от индивидуален в по-тактически ловък отбор, особено в Европа, но двата мача срещу Байерн показаха и върнаха разпуснатите стари дни. Германският отбор, въпреки уязвимата си отбрана, усети чупливостта на Юнайтед.”

„За Дарън Флетчър е основна част от машината на Юнайтед, но в Барселона той би бил от ранга на „носещите вода” като Сейду Кейта или Серхио Бускетс”, коментира „Таймс”.