Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън за пореден път изказа своята подкрепа към Димитър Бербатов. Шотландският спец похвали българина за формата, в която се намира, като го призова да я покаже и в началото на другата седмица срещу Арсенал.

Бившият български национал има 11 попадения на сметката си от началото на сезона, с които е водещ голмайстор на Висшата лига до момента.

Фъргюсън заяви, че Бербатов ще запуши веднъж за винаги устата на критиците си, като донесе победата на Юнайтед над “топчиите” в понеделник, и така да вдигне шансовете на “червените дяволи” за титлата в Англия. Повод за ласкавите думи на сър Алекс отново се превърнаха петте гола на българина във вратата на Блекбърн.

“Търсехме подобен голов ритъм от доста време. Тъй като в последните седмици печелехме мачовете си, но без фанфари”, коментира сър Алекс.

“Димитър Бербатов бе на върха през миналия уикенд. Надявам се, че вече наистина спечели на своя страна тези, които се съмняваха в него. Дано това му даде увереността да продължи да изразява себе си на терена по толкова красив начин”, каза още мениджърът на Манчестър Юнайтед, цитиран от “Manchester Evening News”.