Българският нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов заяви, че би било "доста глупаво" неговия тим да бъде отписван за титлата във Висшата лига на Англия през този сезон.

"Червените дяволи" заемат второто място в класирането на лигата, изоставайки на точка от лидера Арсенал, преди двата тима да се изправят един срещу друг следващия понеделник на стадион "Олд Трафорд". Тимът на българския голмайстор обаче има и мач по-малко, заради отложената среща с Блекпул.

Бербатов, който си възвръща отличната форма, заяви: "След всичките попадения, които бележим, би било много глупаво да се казва, че ние не сме от кандидатите за титлата през този сезон".

Българинът, който влезе в историята, след като отбеляза пет попадения в мача с Блекбърн, продължи: "По този начин ние искаме да покажем на всички, които смятат така, че просто трябва да се засрамят, защото това е Манчестър Юнайтед, а най-добрите играчи в света са при нас. Битката за титлата е отворена, но може да се случи всичко".

Бербатов все пак похвали съперника на своя тим през следващата седмица: "Футболът, който играе Арсенал, е страхотен. Аз обичам да ги гледам, защото те контролират топката и се опитват да играят хубав футбол. Нещата им се получават, но пред тях предстоят много по-големи тестове. Те играят с нас, така че аз смятам, че ще стане един страхотен мач".