Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън похвали Димитър Бербатов за играта му в двубоя от Шампионската лига срещу Бенфика. На „Олд Трафорд” „червените дяволи” завършиха 2:2 с португалците, а за 1:1 се разписа именно българинът.

Бербатов имаше страхотна възможност в самия край да реши двубоя в полза на домакините, но стреля над напречната греда – положението, което сър Алекс също не подмина.

„Бербатов няма много възможност да играе през сезона, но това е заради партньорството между другите ни нападатели. Но той винаги е част от състава”, коментира Фъргюсън.

„Той се справи много добре тази вечер и можеше да вкара и хеттрик. Не беше в засада през първото полувреме, когато излизаше сам срещу вратаря, реферът сбърка тогава. Изпусна страхотна ситуация към края, може би нямаше късмет, но трябваше да я свали”, добави шотландецът.

„Въпреки това, той игра много добре. Дими винаги може да вкара, може да обърне всеки мач. За това го пуснах. Той винаги е в моите планове”, завърши мениджърът на Манчестър Юнайтед.