Българският национал Страхил Попов отново направи много силен мач за Касъмпаша, а неговият отбор разгроми с 4:1 на собствен терен Бешикташ и се върна на 2-ото място в турската Суперлига. 

Попов реално изработи първия гол за своя тим, който беше реализиран още в 11-ата минута от Лорет Садику. Оценката на благоевградчанина е 3,5 звезди във Фотоспор и 3.0 във Фанатик по 4-балната система.

Попов проби по десния фланг и центрира, където турският национал от Бешикташ Гьокхан Гьонул не успя да изчисти както трябва. Топката отиде у албанеца Садику, който прониза вратаря Лорис Кариус. 

По-късно попадение на Касъмпаша беше отменено с помощта на ВАР, но в последната минута на първата част резултатът вече беше 2:0. Разписа се щатният голмайстор Мбайе Диане, който получи подаване от французина Бангали Фоде-Койта и прати топката за втори път в мрежата.

Бешикташ се върна в мача в 52-ата минута чрез Мустафа Пектемек, но доминацията на Касъмпаша продължи. В 75-ата минута диане беше съборен в наказателното поле и той сам изпълни дузпата, като реализира за 3:1 и увеличи сметката си до 20 попадения в 17 мача. Крайното 4:1 оформи чешкото крило Давид Павелка в 83-ата минута след подаване на Садику.

Начело в класирането е Истанбул Башакшехир с 35 точки, а на 6 след тях е Касъмпаша, който прекъсна серията си от три поредни мача без победа. Следват отбори, които са с по мач по-малко: Малатияспор е на 3-а позиция с 28, а с по 26 точки са Трабзонспор, Галатасарай, Анталияспор и сразения днес Бешикташ./БТА