Разтърсваният от скандали отбор на Христо СтоичковСелта, направи поредната грешна стъпка, този път в турнира за Купата на Испания. Клубът от Виго бе елиминиран в началния стадий на надпреварата след загуба с 1:2 от Малага.

Според слуховете, Христо Стоичков е пред уволнение, след като от началото на сезона не е постигнал нито една победа със своя тим. В първите два кръга на Примера дивисион Селта записа равенство и загуба, с които заема едва 15-о място в таблицата.

В испанските медии се говори, че ръководството на тима е дало още един последен шанс на бившия национален селекционер в мача срещу Ейбар.

Българите в отбора на Селта не взеха участие в поражението от Малага. Петър Занев се подготвя за предстоящите квалификации на България срещу Холандия и Люксембург, докато Владимир Манчев не се появи на терена.

Футболистите на Христо Стоичков откриха резултата още в 5-та минута чрез Вера. Изравнителният гол обаче падна в 60-та и бе дело на Гаитан. Крайното 2:1 оформи Апоньо от дузпа. По този начин след лошия старт в първенството, Селта пропусна и шанса да демонстрира добро представяне в турнира за Купата на Испания.