„Като футболист беше много добър, но като треньор е катастрофа”. Тази фраза се предава от уста на уста между играчите и спортно техническия щаб на испанския Селта – по адрес на българския наставник Христо Стоичков.

Само ден, след като бе удостоен с място на Алеята на славата, Стоичков е застрашен от уволнение. Това твърди испанското издание „Ел Конфиденсиал”.

„Дните на Стоичков във Виго са преброени, освен ако по някаква невероятна случайност нещата не се обърнат,” пише сайтът и припомня, че бившият селекционер на България е водил 11 официални мача, от които е спечелил само три.

Според „Ел Конфиденсиал” обаче истинският проблем е в отношенията на Стоичков с играчите и с новия спортен директор Рамон Мартинес. Първото, което направи Мартинес бе да доведе във Виго Антонио Лопес – треньор с много опит. Именно той, според футболистите, е истинският наставник на Селта. „Добре, че той е тук, иначе нещата щяха да станат още по-зле,” коментира анонимен източник от отбора. „Стоичков живее още в дните си на футболист. Непрекъснато говори: Аз бях такъв, аз съм спечелил това, бил съм, бил съм…а след това на тренировка слага топката в центъра и ни пуска да играем като в училище!”

Рамон Мартинес доведе със себе си и няколко нови играчи, докато на Стоичков му бе позволено да вземе само двама сънародници – Занев и Манчев. Отборът не разбра и защо няколко добри техни съотборници бяха изгонени, а Перера например бе оставен извън състава заради Манчев.