Българският треньор на втородивизионния Селта Христо Стоичков загуби трета среща поред от началото на сезона в Испания. Тимът от Виго направи поредната грешна стъпка, която може да коства треньорския пост на бившия национален селекционер. Селта загуби с 0:1 домакинството си на Ейбар в среща от третия кръг на Сегунда дивисион.

Преди три дни отборът на Стоичков, Манчев и Занев отпадна от турнира за Купата на Испания след поражение с 1:2 от Малага, а преди това тимът записа загуба и равенство в първите два кръга от местния шампионат.

Според местните медии, наставникът Христо Стоичков най-вероятно ще понесе отговорността си за лошите резултати, като бъде освободен от ръководството. Шефовете на клуба дадоха последен шанс на българския треньор в мача срещу Ейбар, който обаче той проигра.

Владимир Манчев записа 62 минути игра в двубоя, след като започна като титуляр, а другият българин в състава Петър Занев е с националния отбор, който играе две европейски квалификации с Холандия и Люксембург.

Единственото попадение в срещата бе дело на Сурутуса, който донесе победата на своя тим в 81-та минута.

След поредната загуба отборът от Виго се намира едва на 18-о място само с точка в актива си, като очевидно тимът ще срещне доста трудности, за да се върне в елита на Испания, каквито бяха амбициите преди началото на сезона.