Въпреки слабите резултати в последно време, бившият селекционер на Англия Стив МакЛарън ще продължи да бъде треньор на Твенте, обяви Йоп Мюнстерман - президент на клуба, в който играе и българският национален страж Николай Михайлов.

Тимът от Еншеде има само 1 победа в последните си 8 мача, като в последните си 2 двубоя записа 2 неприятни загуби – с 1:3 у дома от Хелзингборг в четвъртък в Лига Европа и с 0:3 при визитата си на ПСВ Айндховен в холандския шампионат в неделя.

Михайлов не игра в тези срещи, тъй като се възстановява от операция, а Твенте отпадна повече от безславно от ЛЕ без да е спечелил нито една победа в групата си и се свлече до третото място в първенството, където обаче е на само две точки зад лидера ПСВ, в който играе друг национал - Станислав Манолев.

„Стив е наш старши треньор, наш мениджър във футбола и това няма да се промени. Ние наистина не можем да го освободим, това не би имало ефект“, каза Йоп Мюнстерман.

„Отпращаш някого и взимах друг, но това не помага наистина. МакЛарън има още половин година от договора си и ние възнамеряваме да го оставим да го изпълни, както винаги сме правили“, категоричен е босът на Твенте.