Бившият капитан на националния отбор Стилиян Петров е дал съвет на Нийл Ленън за привличането на 21-годишния Симеон Славчев.

Футболистът, който е собственост на Спортинг Лисабон, премина под наем в Болтън.

Нийл Ленън и Стилиян Петров се познават много добре от „Паркхед“ от престоя им в Селтик.

Също като Стенли, и мениджърът на Болтън счита, че Симеон Славчев може да се приспособи към стила на английския футбол.

„Стилиян Петров се приспособи в Селтик за около година. Симеон дойде при нас, за да натрупа опит, както и да опита от различната култура, но с мисълта да се върне отново, за да е достатъчно успешен в Спортинг Лисабон“, сподели Нийл Ленън.

„Агент ни го препоръча. Разговарях и с няколко души, в това число и със Стилиян, и усетих, че той е добър футболист, който се нуждае от влизане във форма, защото не е играл доста време“, каза още мениджърът на Болтън.

„Хареса ми това, което видях. Той може да задържа топката, може да влиза в единоборства и е добър атлет. Определено головият му рекорд в България е чудесен. Има какво да ни предложи тук и има огромното желание да се докаже“, каза още Ленън.

Симеон Славчев се опита да се наложи в първия отбор на Спортинг, след като се присъедини към тима от Литекс, срещу 1.8 милиона паунда. Според медиите в Англия, полузащитникът има всички качества да намери своето място в Болтън.

„Спортинг Лисабон е голям отбор и това е била голяма крачка за него. Той е добър играч, който да се доизгради в Чемпиъншип“, каза още мениджърът.