Футболистът на Спортинг Лисабон Симеон Славчев премина под наем в Болтън, който играе в Чемпиъншип. Новината беше потвърдена на официалния сайт на английския клуб. 

Славчев от миналото лято е играч на португалския гранд, но трудно намираше място в първата формация на "лисабонските лъвове".

Въпреки това с няколко силни мача за Купата на лигата, българският национал затвърди мнението на президента на клуба Бруно де Карвальо, че привличането му е правилно. При това положение ръководството на клуба на Славчев реши да търси място, където той да трупа игрова практика.

Сега след разглеждането на две оферти за българина, Спортинг (Лисабон) реши да изпрати за 6 месеца младия халф в Англия. Болтън, който след изпадането си от Висшата лига на Англия има ново ръководство, в момента се намира на 14-о място във второто ниво на футбола в страната с 34 точки. 

Сделката е осъществена със съдействието на шотландски мениджър, съобщават от Спортинг.

Другите варианти са били клубове от Швейцария и Белгия. португалците са поставили много високи финансови изисквания, вероятно за да откажат тези кандидати.