Бившият капитан на българския национален отбор Столиян Петров изрази увереността си, че благодарение на възпитанието си у нас ще успее да се наложи в Астън Вила, както и да избегне евентуален провал.

„Всеки предпочита по-леките варианти, но при мен не е така, защото аз предпочитам да се боря, а пътят, който съм избрал е точно такъв – труден”, заяви Петров пред Miror.

В интервюто халфът разказва и за живота си в България, както и за военната си служба в родната армия, която го е калила за предстоящите битки.

Националът разкри още, че това му е помогнало много да преодолее езиковата бариера, както и други проблеми, когато е преминал в Селтик.

„Продължавам да се боря и да се трудя и понякога трябва да преминеш през неприятностите, за да триумфираш след това. Знаех, че в Астън Вила няма да е като в Селтик, както и че няма как да се печели всеки мач в Премиършип”, допълни Петров.

„Тук има по-добри отбори, повече качествени играчи и темпото на футбол е много по-бързо, но аз съм сигурен в своите качества. Способен съм на много повече неща и възнамерявам в най-скоро време да ги покажа”, каза Стенли. 

„Феновете на Астън Вила вярват на Мартин О’Нийл, но те трябва да разберат, че е нужно време, за да бъде изграден действително силен отбор”, допълни българският национал.