Вторият вратар на Ливърпул Скот Карсън ще премине в тима на Стилиян Петров Астън Вила, информира британското издание „Сън”.

Един от основните конкуренти на Николай Михайлов на поста най-вероятно ще освободи място за българина, който ще опита да се наложи още в първия си сезон при англичаните.

Според изданието Карсън трябва да се присъедини към отбора воден от Мартин О’Нийл още днес. Стражът ще бъде със статут на преотстъпен, а в материала се казва още, че той ще може да дебютира за своя тим тази седмица в мача срещу Ливърпул.

Първоначално Рафаел Бенитес не бил съгласен да се раздели с вратаря си, но впоследствие дал разрешението си сделката да се осъществи.

Мартин О’Нийл се обърнал към Ливърпул с молба да привлече 21-годишният Карсън, след като опитите за привличането на Крейг Гордън от Хартс се провалиха, тъй като играчът подписа със Съндърланд. Давайки сумата от 9 милиона паунда „черните котки” елиминираха конкуренцията на Астън Вила, която също искаше да вземе шотландския национал.

Треньорът на Стилиян Петров стигна до варианта със Скот Карсън и заради контузията на титулярния вратар на тима Томас Сьоренсен, който ще пропусне началото на сезона.

Така, ако трансферът на Карсън се осъществи, вариантът Ники Михайлов, който все още се бори с визовите проблеми в Англия, да получи шанс за изява съвсем скоро се увеличават значително.