Новото попълнение на Ливърпул Николай Михайлов, който дебютира днес за своя тим, при победата с 2:0 над Оксер, заяви специално пред Гонг, че е много доволен от първата си изява за тима.

Едновременно с това обаче юношата на Левски сподели, че се притеснява за работната си виза, заради проблемите с нея вратарят ще трябва да се прибере в Англия, вместо да отпътува със съотборниците си за турнето на отбора в Хонконг. Младият вратар се надява съвсем скоро отново да пази за Ливърпул.

„Чувствам се много добре. Радвам се, че още в първия ми мач успяхме да победим. Отборът игра добре. След края на мача Стивън Джерард и треньорът на вратарите ми казаха, че сме се справили добре”, бяха първите думи на младия талант пред Гонг.

„Като започна мачът първите няколко минути бях притеснен, не съм свикнал на мачовете ми да има толкова много публика, но все пак свикнах с обстановката”, допълни Ники Михайлов.

„Няма развитие по работната виза. Още не съм сигурен дали утре ще пътувам за Хонконг. Ще трябва да попълвам още документи в Англия, но трябва всичко да се уреди в следващите 10 дни”, каза още стражът.

Джерард е много готин човек. Отнася се много добре с всички млади футболисти, но е и много скромен човек Просто той е лидер на отбора”, заяви 19-годишният играч.

Колкото до съвпадението, че футболната кариера на Николай Михайлов в Европа стартира точно в мач с Оксер, а дебютът му за новия му тим отново бе срещу френския тим, той сподели: „Много интересна ситуация. Щастлив съм, защото имаше и млади играчи в техния отбор. Радвам се че успяхме да победим.”

„Все още не съм свикнал с всичките команди, но все пак се разбираме. Аз няма какво да подреждам защитата. Вече се чувствам част от отбора, но все пак ме слушат”, допълни вратарят.

Ники Михайлов не скри впечатлението си от феновете на стадиона: „Те подкрепят всички футболисти и целия отбор. Атмосферата е наистина уникална.”

„След края на мача се чух с най-близките си хора – баща ми, дядо ми и приятелката ми. Те се радват много за мен”, завърши стражът.