Българският национал Симеон Славчев се появи на терена за своя Спортинг в контролата с Насионал Монтевидео. Бившият играч на Литекс влезе като резерва в 80-та минута, когато резултатът вече беше оформен за 2:0. 

Халфът се появи на терена на мястото на Адриан Силва, който откри и резултата в полза на "лъвовете" в началото на втората част. Малко след него гол вкара и Джеферсон, за да оформи резултата още в 52-та минута. 

Силва реализира първия гол в 49-та минута от точно реализирана дузпа. Три минути след това Джеферсон се възползва от грешка в защитата на уругвайците и направи резултата 2:0. 

Симеон Славчев се появи в 80-та минута и веднага се отличи с хубави отигравания. В 83-та минута бившият играч на Литекс отправи опасен удар, който за малко да направи преднината на Спортинг класическа, но гол не влезе. 

Така все пак португалският гранд записа победа в поредната си предсезонна контрола, след като до края имаше само още едно интересно положение, но Мане от състава на "лъвовете" тресна гредата.