Звездата на аматьорския английски Нюпорт Каунти - шотландецът Крейг МакАлистър, разказа как в момент на алчност жена му се е опитала да продаде един от най-ценните му спомени - фланелка на Димитър Бербатов.

„ESPN” припомня МакАлистър се сдобива с екипа през февруари, когато с бившия му тим Кроули Таун гостуваха на Манчестър Юнайтед в мач от турнира за Купата на Англия.

Шотландският нападател започва като титуляр на Олд Трафорд, а Ман Юнайтед с мъка успя да спечели с 1:0 срещу храбрите аматьори, като след края на срещата дори сър Алекс Фъргюсън заяви, че играчите на Кроули Таун са заслужавали да стигнат до равен.

Ето и разказа на Крейг МакАлистър за случката: „Мениджърът Стив Евънс събра всичките фланелки на Юнайтед в края на мача и трябваше да чакаме до тренировката в понеделник, за да видим кой коя ще получи. За мен беше тази на Бербатов. Той всъщност не игра, но по това време беше голмайстор на Висшата лига.”

„Мениджърът събра всички играчи и аз мисля, че бях трети поред. Бях късметлия да взема този екип и го поставих в рамка. Жена се искаше да го продаде в „Ebay”, но не й позволих да го направи. Все още не съм го окачил, но ще стои гордо на стената в новата ми къща”, казва още МакАлистър, спомняйки си за деня, в който почти като в приказките игра срещу Манчестър Юнайтед пред 74 778 зрители на Театъра на мечтите.