Манчестър Юнайтед се класира за 1/4-финалите на ФА Къп, но по неочаквано труден начин. “Червените дяволи” победиха само с 1:0 аматьорския Кроули Таун, който дори може да съжалява, че не стигна до равенството.

На “Олд Трафорд” домакините показаха много посредствена игра, докато гостите дадоха всичко от себе си и спечелиха много симпатии със сърцатата си игра.

Въпреки че се състезават в Конферънс, футболистите на Кроули играха като равен с равен срещу своя именит съперник и създадоха доста главоболия за привържениците на Юнайтед.

Сър Алекс Фъргюсън заложи на доста експериментален отбор срещу скромния тим, което в крайна сметка можеше да му донесе лоша шега. В сравнение с последния мач на тима, шотландецът направи цели 10 промени като остави в игра единствено Андерсон. Димитър Бербатов получи почивка и бе извън групата за мача, а Уейн Рууни бе оставен на резервната скамейка. Английският национал все пак се появи в игра на почивката, но не успя да промени играта на своя отбор.

Гостите удържаха нулевото равенство цели 28 минути, преди Уес Браун да засече с глава центриране на Дарън Гибсън и да открие резултата.

До края на полувремето обаче нов гол не падна и така Кроули запази шансовете си. Това явно мотивира скромния тим, който излезе много мобилизиран през втората част и сериозно затрудни “червените дяволи”.

Положенията пред вратата на Линдегаард се засипаха едно след друго в последните 20 минути на мача. В 72-а минута Дейвид Хънт бе намерен непокрит в наказателното поле, но стреля със слабия си крак и не уцели вратата

Малко след това при едно разбъркване в наказателното поле на Юнайтед, Тъбс стреля със задна ножица и само главата на Уес Браун предотврати сериозни неприятности за домакините.

Най-чистото положение за Кроули дойде в даденото от съдията продължение на мача. След центриране от корнер, на задната греда Броучи засече с глава, но ударът му срещна напречната греда.

Това бе и последният шанс за гостите, които в крайна сметка загубиха, но с играта си заслужиха много аплодисменти.

Съставът на Ман Юнайтед: Линдегаард, Рафаел (54‘ Смолинг), О'Шей, Браун, Фабио (69‘ Флетчър), Гибсън, Карик, Андерсен (46‘ Рууни), Бебе, Ернандес, Обертан