Капитанът на националния отбор на България Ивелин Попов се превърна в истински джокер за Ростов. Той се появи като смяна в края на мача, но помогна за победата с 2:1 над Урал Екатеринбург, която ги изкачи на 7-о място с 29 точки в руската Висша лига.

След срещата Попето коментира с усмивка, че единственият действащ футболист, който може да прави това.

„Имаме добър отбор, амбициозни момчета, всички могат да играят футбол. Просто малко късно се събрахме, нямахме достатъчно време заедно. Затова и няколко мача не ни се получиха добре, но смятам, че тихо набираме сили”, коментира Попето.

За няколко минути на терена Ивелин Попов с решителен принос за успех

„Да, треньорът сподели, че след паузата за националните отбори е трудно – обикновено губим или завършваме наравно. Преди срещата обаче ни каза, че трябва да нарушим тази традиция. Щастлив съм, че успяхме. Тези победи са много важни за настроението на тима и увереността на футболистите”, каза още българският футболист.

„Отчитайки какви играчи имаме в тима, класирането за Европа е нашата главна цел. Вече мислим за следващия си съперник – Локомотив, но трябва добре да се възстановим. И не бива да забравяме, че ни предстоят два мача и много искаме да се класираме за финала за Купата на Русия”, допълни Попов.

Запитан, дали може да бъде наричан Джокера, след като успя да асистира за победния гол минути след появата си на терена, Ивелин Попов коментира с чувство за хумор: „Наричайте ме както искате. Има само трима футболисти, които правят така. Двама от тях, в това число Франческо Тоти, вече сложиха край на своите кариери. Останах само аз.” (смее се)