Българският нападател Валери Божинов може да направи меко казано сензационен трансфер в Ювентус, съобщава пресата в Италия.

Вчера „бианконерите” купиха Лука Тони, но ръководството Юве е категорично, че ще вземе още един нападател. Контузията на Фабио Куалярела е причината за желанието на Старата госпожа да привлече още един стрелец в своите редици.

„Тони не е взет, за да смени Фабио, ние може да вземем още един нападател, защото този инцидент промени плановете ни”, съобщи един от шефовете на клуба Марота.

Според различни издания на Апенините, Юве ще привлече футболист, който има известни проблеми в клуба си, а споменатите варианти са два – Адриан Муту и Валери Божинов. Нещо повече, анализаторите дават предимство на българина. Авантажът за Валери идва от факта, че е значително по-млад от румънеца.

Споменава се и трети вариант, но за футболист, който не играе в Италия и струва доста по-скъпо. Става въпрос за една от звездите на последното световно първенство – Диего Форлан.

Припомняме, че Божинов вече носи екипа на Ювентус, когато клубът беше в Серия Б. Още по-интересно е, че Валери сензационно отпадна от групата на Парма именно за двубоя с Юве. Първоначално той бе в списъка на резервите, но минути преди първия съдийски сигнал Паскуале Марино му каза, че няма да разчита на неговите услуги в двубоя, който Парма взе с гръмкото 4:1.