Георги Пеев и Захари Сираков започнаха като титуляри за руския футболен клуб Амкар Перм, който победи с 3:2 Краковия Краков по време на летния си подготвителен лагер в Полша.

Българските футболисти останаха на терена до самия край на мача. Той обаче не започна добре за руския отбор, който допусна гол още в 16-та минута, дело на Даниелевич. Мартин Якубко изравни за Амкар в средата на първата част, а Рупа даде отново аванс на поляците през второто полувреме, но отборът на Сираков и Пеев овладя инициативата и стигна до победата. Точни бяха Марко Блажич и Александър Коломейцев, които се разписаха в две последователни атаки.

"За мен най-важно е това, че в този мач играхме дисциплинирано. Оказа се, че Краковия е много корав съперник, но нашите момчета ги победиха. Справихме се отлично в отбрана, в пресирането и изнасянето на топката, а най-много се радвам на това, че някои играчи издържаха 90 минути", каза старши треньорът на Амкар Рустьом Хузин.

Амкар ще изиграе още една контрола на полска земя, която ще бъде последна преди началото на есенния дял от руското първенство. В него отборът от Перм ще гостува на шампиона Зенит в Санкт Петербург.