Руският футболен съюз (РФС) ще изпрати запитване до ФИФА за категоризирането на жълтия картон, показан на капитана на българския национален отбор Ивелин Попов. 

Санкционирането на нападателя е прецедент за местното първенство, защото той не свали фланелката си след попадението срещу УФА, а вместо това навлече потник върху своя екип. Върху него беше изписано: 

"Честит рожден ден, моя любов, Елена". 

"Ако не го накажем, то и другите футболисти ще започнат да правят това след голове. Аз разбирам играча, той искаше да бъде оригинален и креативен, но върху този потник можеше да бъде изписано всичко. Ясно е и това, че за подобно празнуване на гол футболистът трябва да бъде наказан, но жълтият картон трябва да бъде обоснован в регистрите на РФС. Това може да направи единствено и само ФИФА. Точно заради това ние решихме да се обърнем към тях", каза председателят на Съдийската комисия към РФС - Валентин Иванов.

Ивелин Попов вкара гол за Кубан Краснодар за 2:0 срещу УФА и посвети попадението си на своята съпруга Елена Паришева. Атаката за гола на българина започна по дясното крило в 77-ата минута, когато Мохамед Рабиу надбяга защитник на гостите и центрира, а Секу Олисе пропусна да засече топката от чисто положение. 
Тя обаче попадна на крака на очакващия я от втора позиция Попов, който не остави шансове на Сергей Веремко с удар от близо./БТА