На 13 април 1979 година е роден българският национал Велизар Димитров. Днес футболистът на Металург празнува 30-тия си рожден ден и даде специално интервю за Гонг, в което сподели, как се чувства.

„Не е нужно да споменаваме, на колко години съм, колкото и хубав да е юбилея всеки иска да е млад. Чувствам се много добре и не усещам възрастта да ми пречи. Събрахме се на базата, подариха ми стилен часовник, имаше торти и поздравления. Беше доста интересно”, сподели Велизар.

В последния мач на Металург срещу ФК Льов, Димитров донесе победата на своя отбор с гол в последната минута: „В случая се оказа по-скоро, че аз подарих подарък на колегите си. Беше много важно да победим, тъй като бяхме 3 мача без победа. Сега се поуспокоихме. Мачът се игра на неутрален терен и този терен не е пригоден за мачове от най-високото ниво в Украйна. Наистина беше в отвратително състояние”.

„Разликата между нас, Динамо и Шахтьор е в манталитета. Това е все едно да сравняваме Миньор Перник с някой от грандовете. Отборът е бил от средно ниво, без успехи. Най-добрите играчи отиват в грандовете. На този етап е изключено да се сравняваме с тях”.

„Нямаме шансове за тройката. Металист разполага с изключителен отбор и неслучайно победиха Динамо. Не можем да се борим с тези отбори. Според мен ще завършим четвърти. Изключено е да се прави съпоставка с феновете на ЦСКА. В Донецк 99% от хората са за Шахтьор. Нашият клуб е създаден преди 12 години, но имаме по 3,4 хиляди на мач, които ни подкрепят безрезервно”.

Относно националния отбор, Велизар сподели: „Безспорно се върнахме в играта, това ни беше основната цел, защото при загуба се прощавахме с шансовете. Дай Боже да победи Ейре на 6 юни и нещата ще се обърнат на 180 градуса. Ясно е какъв играч е Митко (Бербатов) При всички положение отборът ще бъде по-силен, когато се завърнат контузените футболисти”, допълни Димитров.