Юношата на Славия Радослав Василев, който вече дебютира за отбора на Рединг до 18 години призна, че мечтае да тръгне по стъпките на Бербатов.

„Всеки български футболист иска да е като него. Бербатов е световно известен футболист, той е световна класа. Още не съм се срещал с Бербатов. Чакам с нетърпение да дойде тук, когато Тотнъм гостува на Рединг. Тогава ще говоря и с него, а и ще пробвам да взема една фланелка от неговите”, обясни развълнуваният нападател.

Младокът изигра две срещи с тима на Рединг до 18 години, като дори съумя да се разпише в дебюта си. „До юни месец другата година съм със статут на аматьор. Тогава вече идва и времето за подписване на професионален договор. В първия мач имах късмет да вкарам гол. Постигнахме голяма победа с 5:0. Във втория мач взехме важна победа с 1:0 за Купата на Англия и продължихме напред. Предстои мач с Манчестър Сити от този турнир. Треньорите са доволни и ми казват да се трудя по същия начин”, каза в първото си интервю за Гонг Радослав Василев.

„Моята позиция е централен нападател. Радвам се, че съм в Англия, защото тук развитието ми ще е по-добро. Живея в приемно семейство. Сега ще почвам да ходя на уроци по английски. Разбирам, какво ми говорят, но малко ми е по-трудно да говоря. В първите няколко месеца ми липсваше семейството, но се свиква”, продължи юношата на Славия.

Радослав Василев призна, че поддържа контакти с треньора си в школата на Славия. Бъдещият голмайстор допълни, че от „белия” клуб не са му правили спънки за заминаването в Англия.

„Преди време Емил Данчев ми каза, че съм поканен на проби в Рединг. Бяхме заедно с едно момче от ЦСКА. Харесаха ме и сега съм тук. Утре ни предстой нов мач с Кардиф и ще стартирам като титуляр”, заяви Василев.

Василев все още не е тренирал с мъжката формация „Кралските поданици”, но няколко пъти е водил занимания с резервите на клуба.