ПСВ Айндховен има интерес към българина Цветан Генков. Холандският отбор е заинтересован от услугите на нападателя на Динамо Москва, но според информацията на руското издание „Твой ден” клубът възнамерява да наблюдава отблизо изявите на футболиста през първата половина на първенството на Русия. Ако 23-годишният българин се хареса на ръководството на ПСВ, то най-вероятно той ще бъде закупен през следващия трансферен прозорец.

Руското издание съобщава още, че скаутите от Айндховен все още нямат преки впечатления от Цветан Генков, но той ги е заинтригувал със статистическите данни, които има зад гърба си.

Докато беше в Локомотив София нападателят на практика не е бил оставян на резервната скамейка, а през сезон 2006/07 има вкарани 27 гола от 28 мача. След това нападателят бе трансфериран в Динамо за сумата от 2,5 милиона евро. Изданието обаче не пропуска и факта, че от тези резултати не е останал и помен след преминаването му през лятото в клуба от Москва. Оттогава Генков има едно попадение в турнира за Купата на страната, което накарало ръководството на отбора да се замисли за бъдещето му. Въпреки това старши треньорът няма намерение да се разделя с него, защото в момента, по време на лагера на тима в Турция, разполага само с четирима нападатели (Генков, Сисеру и младите таланти Смолов и Бабих).

„Към момента официално от ПСВ никой не се обръщал. Дали ще го следят или не за нас това няма значение. Ние разчитаме на този играч. През миналата година Генков не успя да покаже всичко, на което е способен, но съм сигурен, че през този сезон всичко ще се развие по коренно различен начин”, сподели за „Твой ден” генералният директор на Динамо Москва Дмитрий Иванов.