Вратарят на националния отбор по футбол Николай Михайлов все пак се е возел в един от катастрофиралите автомобили на входа на София тази сутрин.

Новината съобщи личният пиар на футболиста Калин Георгиев за БНТ. По думите му, Михайлов не е бил зад волана и не е пострадал при инцидента, съобщава БГНЕС.

По-рано днес капитан Иван Златанов, началник група "Тежки пътнотранспортни произшествия" при КАТ София, обяви, че Михайлов не е бил част от катастрофата.

"Пострадалият при верижната катастрофа приличал на Николай Михайлов на 80%. Все пак младежът е бил значително по-здрав и е приличал по-скоро на тежкоатлет", заяви Златанов.

Един е загинал, петима са пострадалите, от тях един е с опасност за живота. Трима от пострадалите при тежката верижна катастрофа, станала рано тази сутрин на автомагистрала "Тракия", са приети в "Пирогов", съобщиха от здравното заведение.

В 6.15 часа са приети две жени - М.Д. на 47 години и М.К. на 67 години М.Д. е със счупване на левия глезен и три счупени ребра. М.К. е с четири счупени ребра. В 9.15 часа беше приет Д.А. на 42 години, пострадал при същата катастрофа. Той има наранявания на лицето и оплакване от болка в гърдите. Предстоят му изследвания.

БГНЕС припомня, че тежката катастрофа стана към 5.30 часа сутринта на автомагистрала "Тракия", посока вход към София. Най-вероятно поради несъобразена скорост в района на "Църна маца" първоначално са се ударили 2-3 леки коли, впоследствие и товарен автомобил и още няколко леки.

Движението в участъка беше временно спряно, а екипи на КАТ насочваха автомобилите по обходния маршрут през Верила.