Един човек е загинал, а петима са пострадали в тежка верижна катастрофа на магистрала Тракия, в близост до входа на София. Всички са настанени в Пирогов, един от ранените е с опасност за живота, обяви БНТ.

В една от колите, участвали в катастрофата, е пътувал вратарят на националния отбор по футбол - Николай Михайлов, съобщиха от националната телевизия.

От КАТ обаче не потвърдиха тази информация пред Дарик.

ВИДЕО ОТ ИНЦИДЕНТА МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!

Инцидентът е станал рано сутринта, към 5.30 часа, при входа към София, уточнява DarikNews.bg. Най-вероятно причината е несъобразена скорост. В района на „Църна маца“ първоначално са се ударили две-три леки коли, впоследствие и товарен автомобил и още няколко автомобила.

47-годишен мъж е в „Пирогов“ със счупване на левия глезен и три счупени ребра. Друг - на 67 г., е с четири счупени ребра. 42-годишен, пострадал също в катастрофата, е приет с наранявания на лицето и с оплаквания от болки в гърдите. След медицински преглед е освободен за домашно лечение, съобщиха от института за спешна медицинска помощ.

Движението в участъка бе временно спряно, като автомобилният поток за влизане в столицата бе пренасочен през Верила. Малко след 10 часа движението на моторни превозни средства по автомагистралата бе възстановено.