Ювентус потвърди първите приятелски мачове, с които тимът на Антонио Конте ще започне подготовка си за новия шампионат в Серия А.

Юве, в чийто състав е включен и българският вратар Марио Кирев, заминава на 19 юли на турне в Северна Америка, което ще продължи до 1 август и ще бъде съпътствано с 3 контролни срещи.

В първата от тях бианконерите ще се изправят срещу новия отбор на Валери Божинов - Спортинг Лисабон. Двубоят между Божинов и бившия му тим ще се играе на 23 юли на стадион BMO Field в Торонто.

След това Ювентус се мести от Канада в САЩ, където на 26 юли ще се изправи срещу мексиканския Америка във Флъшинг (Ню Йорк), а на 28-и в Северна Каролина Старата госпожа ще срещне друг отбор от Мексико – Чивас Гуадалахара.

Междувременно тимът на Наполи, който се готви за дебютното си участие в Шампионската лига, откакто бе въведен новия формат на турнира, също обяви интересна проверка. На 4 август тимът на Валтер Мацари ще бъде домакин на своя стадион Сао Паоло на уругвайския Пенярол, който наскоро игра финал за Копа Либертадорес, но загуби битката за отличието от Сантос.

Римският Лацио пък ще започне с контролите на 14 юли срещу местен тим на Кадоре, а на 23-и ще играе с чешкия Славия Прага.