Българският национал Ивелин Попов премина задължителните медицински изследвания преди да започне подготовка със Спартак Москва. Клубният сайт публикува любопитен материал как се е случило това в комплекса „Лужники“.

Още с влизането си, Ивелин Попов попитал момче, което стояло в чакалнята къде се намира 320 кабинет. Хлапето повдигнало рамене. Когато Ивелин влязъл при спортния лекар, там вече се намирал неговият съотборник Куинси Промс, който се подготвял за теста на бягащата пътека.

Докторът, заел се с футболистите, казал на холандеца: „Вие сте най-известният играч на Спартак Москва.“

В този момент Ивелин Попов, с неподправеното си чувство за хумор, веднага взел думата: „Ей, какво ще кажеш за мен.“

Доволният полузащитник от Холандия се обърнал с шега към българина: „Колко тежиш, Ивелин? Ти май много ядеш, брат!“

В действителност играчите са се затъжили един за друг по време на почивката. Затова и настроението в медицинското заведение е било на много високо ниво.

„Вече искам да започвам тренировките и да играем. Отпуската ми премина добре, бях си вкъщи със съпругата си, чакаме дете. Но за разлика от жена ми, аз качих само един килограм“, продължи с шегите Ивелин Попов.

Веднага след като произнесъл с гордост тези думи, Попето се насочил към беговата пътека, пише още на сайта на Спартак Москва.

Шегите между холандеца и българина продължили. Ивелин Попов се задържал на тренажора с минута повече от Куинси, и останал изключително доволен от този факт.

На излизане от последния кабинет Куинси Промс имал приятно изживяване. Момчето, което не успяло да помогне на Ивелин Попов да намери кабинета, се срещнало с холандеца. Оказало се, че детето е писало писмо преди време на Кунси и го поздравило на английски.