Спартак Москва спечели градското дерби срещу ЦСКА с 2:1. Ивелин Попов започна като титуляр за спартаковци и се отчете с две асистенции, а Георги Миланов остана неизползвана резерва за "червените".

Попов беше заменен в 84-ата минута на срещата от Ананидзе.

Сериозните ситуации пред двете врати се редуваха, а в 19-ата минута Зобнин стреля добре, но Акинфеев беше на мястото си. В следващата минута домакините опитаха да открият резултата, но не сполучи.

В 32-ата минута Спартак откри резултата. Ивелин Попов беше в основата на головата атака, а тя беше завършена от Адриано, който падайки откри.

ЦСКА реагира като ужилен и започнаха вихрени атаки към вратата на Спартак. В крайна сметка тези атаки дадоха резултат, когато в последната минута на полувремето Березуцки с глава изравни резултата.

В 52-ата минута на срещата Глушаков отново изведе Спартак напред в резултата след нова асистенция на Попов.

Спартак пропусна да реализира и трети гол, когато гредата помогна на Акинфеев. Нова греда този път на Куинси Промес не позволи на спартаковци отново да пронижат съперника си.

В крайна сметка Спартак е първи в класирането с актив от 60 точки и 10 преднина пред ЦСКА четири кръга преди края. До края на първенството Спартак трябва да спечели още една победа и да грабне титлата.