Българският национал Ивелин Попов сподели, че неговият Спартак Москва е много близо до титлата, но още не се говори за това в отбора, тъй като има още 5 кръга от първенството.

"Наистина сме близо, но има още 5 кръга и докато не осигурим титлата, не искаме да говорим за това. Разбира се, че има напрежение, всички сме наясно с отговорността. Предстои ни дерби с ЦСКА и цяла седмица се готвихме за него," заяви Попов в интервю за NOVA.

Преди този мач, Спартак има 57 точки в актива си, а ЦСКА е с 50.

"Наистина е дерби, по-специално е и за нас, и за феновете. Ще се борим за победа. Едва ли и ние, и те ще излезем за равенство. Какво ще стане, ще видим в неделя," сподели още нападателят.

"Не съм говорил с Георги Миланов преди мача, не знам кой ще започне," призна Ивелин.

Това, че не всеки мач е титуляр, не притеснява опитния футболист: "Конкуренцията е много голяма, може да се получи 3-4 мача да играя, после 2-3 да не играя. Но така се става шампион. Когато конкуренцията е по-голяма, качествата на футболистите се подобряват. Това ме амбицира, видях, че в живота, и в спорта, няма нищо даром. Трябва да се бориш и да се доказваш. Няма за какво да се сърдя. Всеки футболист има такива моменти, но аз съм бил титуляр в 60% от мачовете и в другите съм влизал," разясни.

Попов за пореден път отрече всякакви информации за трансфер във Фенербахче: "Абсолютни спекулации, няма никаква истина. Никой тук не говори за трансфери, имам договор до 2019-та. На този етап желанието ми е да завършим сезона както всички го искаме," завърши Ивелин Попов.