Мениджърът на Астън Вила Пол Ламбърт не скри задоволството си, че двама от контузените му футболисти – Александър Тонев и Жорес Окоре взеха пълноценно участие в днешната контрола срещу Шамрок Роувърс.

Българинът и роденият в Кот д'Ивоар датски национал пропуснаха доста седмици от подготовката заради различни травми, но срещу ирландците всеки от тях записа по 45 минути на терена.

„Най-важното нещо – както повтарям още от началото – е да нямаме контузии“, сподели шотландският специалист. „Това е още един мач на сметката ни, още една чиста мрежа и още една победа. Предстои ни друг двубой, който ще е различен (приятелска среща с Малага на 10 август – б.р.). Срещу Шамрок изиграхме поредния мач.“

„Алекс и Жорес отсъстваха около месец, така че да запишат по едно полувреме бе важно и за двамата. Да, двата гола бяха отлични, но пак казвам – повече се тревожа за ситуацията с контузиите.“

„Като цяло изглеждахме убедително в мача и записахме победа. Вървим към крайната си цел. Остава ни още една седмица“, коментира Ламбърт.