Ивайло Петев не успя да стане шампион на Кипър. Неговият АЕЛ /Лимасол/ загуби титлата по драматичен начин, губейки в решителния двубой срещу АПОЕЛ /Никозия/ с 0:1.

Любопитен момент е фактът, че бившият цесекар, ирландецът Килиън Шеридън, покоси отбора на българския треньор с единствения, но решителен гол в мача.

АЕЛ водеше в класирането през голяма част от сезона, а в най-важния и последен двубой влезе с три точки повече от прекия си съперник.

Двата отбора преиграха срещата помежду си, която не завърши по-рано заради ексцесии на стадиона. Сега тя се преигра отново на стадиона в Лимасол, но вече при закрити врата.

В самия край на първото полувреме бившият централен нападател на ЦСКА Килиан Шеридън се възползва от една недобре отбита топка от вратаря на АЕЛ Фероус и прати топката в мрежата за 0:1.

През второто полувреме футболистите на Петев опитаха да стигнат до равенството, което би им донесло шампионската титла. До нов гол обаче не се стигна и попадението на Шеридън се оказа единствено, но много ценно.

Така отборът на АПОЕЛ завоюва титлата, измъквайки я под носа на Ивайло Петев. Двата отбора финишираха с равен брой точки в класирането, но тимът от Никозия има по-добри показатели в преките двубои.