Сезонът на българския треньор в Кипър Ивайло Петев ще приключи в четвъртък или чак на 4-и юни. Това се налага, заради скандалите около последния шампионатен мач на АЕЛ Лимасол срещу АПОЕЛ Никозия, който бе прекратен в 52-ата минута и съдбата му все още не е ясна. Двубоят беше спрян заради хвърлени предмети от гостуващата агитка. Малко след това обаче привържениците на домакините се проявиха също. Те хвърлиха предмет, който удари в главата футболиста от резервната скамейка на АПОЕЛ Кака. Бразилецът веднага беше откаран в болница с редица наранявания. Оказа се, че е пострадал и лекарят на тима от Никозия, който беше уцелен с факла и това наложи прекратяването на двубоя в 53-та минута.

Дисциплинарната комисия към футболния съюз в Кипър се събира в четвъртък и тогава ще се произнесе по казуса. Вариантите са два. При първия ще бъде присъдена служебна победа на гостите от АПОЕЛ с 3:0, което ще ги направи шампиони, а АЕЛ на Ивайло Петев ще остане на втора позиция. Ако в крайна адвокатите на тима успеят да докажат, че не техен привърженик е хвърли бомбичката довела до прекратяване на срещата, то мачът ще бъде доигран. При това положение обаче доиграването ще бъде насрочено на 4-и юни. Причина е контролата на кипърския национален тим срещу Япония и съответно липсата на футболисти от двата тима, които са ангажирани в този мач.

При всички положения, след като стане ясна съдбата на мача, ще се изясни и бъдещето на Ивайло Петев. По предварителна програма той заедно с кондиционния треньор Душан Стевич, лекаря на тима Валентин Великов и българския полузащитник Станислав Генчев трябваше вече да са се прибрали в България.

Треньорът е обещал да не говори за своето бъдеще, докато всичко в кипърското първенство не стане ясно. Той все още има действащ договор с АЕЛ Лимасол, а Георги Иванов- Гонзо вече обяви, че е отправил покана да поеме Левски. Освен това Петев има още поне четири изгодни предложения.