Сериозни инциденти по трибуните прекратиха мача, решаващ титлата на Кипър между АЕЛ Лимасол и АПОЕЛ Никозия. Двата тима се срещат в Лимасол.

Двубоят обаче беше спрян в 52-та минута заради хвърлени предмети от гостуващата агитка. Малко след това обаче привържениците на домакините се проявиха като лумпени.

Те хвърлиха предмет, който удари в главата футболиста от резервната скамейка на АПОЕЛ Кака. Бразилецът веднага беше откаран в болница с редица наранявания.

Оказа се, че е пострадал и лекарят на тима от Никозия, който беше уцелен с факла и това наложи прекратяването на двубоя в 53-та минута.

Последваха 50-минутни дискусии между представители на двата отбора, съдиите и официалните лица. Имаше и полицаи.

От АЕЛ искаха двубоят да бъде подновен, но от АПОЕЛ отказаха заради играча им, който е в болница с контузии по главата.

ВИДЕО от грозната случка можете да видите ТУК!

След консултация и с полицията, реферът прецени, че мач не може да има. Сега предстои да се разбере чия е вината за прекратяването, като местната дисциплинарна комисия ще реши кой ще е шампионът. По всичко личи обаче, че вината е на агитката на домакините от Лимасол.

Тимът на АЕЛ е воден от българския специалист Ивайло Петев и резултатът до момента на прекратяването на двубоя правеше тима от Никозия шампион.