Българският национал Станислав Ангелов даде първото си интервю като футболист на кипърския Анортозис. Пелето бе един от първите трансфери на Станимир Стоилов в клуба, който пое преди няколко дни. Ангелов бе съотборник с Мъри преди години, а няколко сезона Стоилов му бе треньор в Левски. По-късно двамата работиха заедно и в националния тим на България.

-Доволен съм, най-вече от факта, че нещата се развиха бързо и безпроблемно.

-Тоест, преговорите с ръководството на Анортозис не бяха трудни?

-Определено нямаше никакъв проблем.

-До каква степен изиграха роля българските треньори там Станимир Стоилов и Цанко Цветанов?

-Най-вероятно те са ме пожелали. Именно заради тях идвам. Те знаят добре качествата ми, знаят къде могат да ме използват. Това е основната роля, която са изиграли досега.

-Разговаря ли с тях, на каква позиция ще те използва Стоилов?

-Определено нямаше много време да разговаряме, защото нещата се развиха малко експедитивно. В момента съм цял ден на медицински прегледи. Вчера водихме преговорите, а те имаха две тренировки. Нямаше много време да разговаряме. Няма какво толкова да се разговаря по този въпрос, защото Стоилов много добре ме познава и е наясно, че където сметне за добре, там ще ме пуска да играя.

-Господните пътища са неведоми…Преди години работихте със Стоилов, но не се разделихте по най-добрия начин. Как ще коментираш миналото?

-Със Стоилов вече близо 10 години работим заедно. Много добре се познаваме и като хора и характери. Знаем си възможностите, начина и стила на работа. След като имаме възможност да работим заедно, аз лично се радвам. Трябва и него да го питате, но предполагам, че е с добри впечатления от мен. Няма как да няма и различия понякога. Смятам, че те правят отношенията по-изчистени.

-Ще можеш ли да играеш в дебютния мач на Стоилов като треньор на Анортозис?

-Едва ли ще съм на познатото ниво, което аз искам, а и треньорите. Колкото мога ще се опитам да помогна на отбора. Трябва всичко да мине с прегледите, а и да успеят да ме картотекират точково бързо. Ако всичко е наред, предполагам, че ще има вариант да взема участие.

-Как се раздели със Стяуа и надяваш ли се да се върнеш в националния с игрите си в Анортозис?

-Изобщо не мисля за националния отбор в този момент. Периодът ми в Стяуа беше колкото и лош, толкова и хубав. Даже бях казал, че ако всичко е наред с ръководството исках да остана там. Бях почнал да посвиквам, а и изигра доста сериозни мачове накрая. Разбира се, имаше и трудни моменти, когато не играех редовно. С течение на времето показах какъв футболист и характер съм. Разделихме се супер културно, смятам, че имаме много добри отношения, за което се и радвам. Появи се някакво мое изказване, което не съм давал. Не имало никакви скандали. Не обичам да имам такива с бившите си клубове, не обичам тези медийни пререкания.