Станимир Стоилов започна с победа начело на новия си тим Анортозис. Бившият национален селекционер записа успешен дебют, макар и неофициален начело на кипърския гранд. Тимът му победи с 2:0 втородивизионния Отелос Атинио. Мачът се игра на клубния стадион „Антонис Пападопулос” при засилен зрителски интерес.

Българският национал Станислав Ангелов, който днес официално стана играч на Анортозис, също дебютира за новия си тим. Пелето се появи в игра 20 минути преди края на мача.

Головете за „синьо-белите” паднаха през второто полувреме на мача и бяха дело на шотландеца Марк Фотерингъм и местната млада надежда Маркос Михаел.

„Доволен съм от желанието за игра, което демонстрираха моите футболисти. Все още обаче имаме сериозни проблеми в игрови план, които трябва да решаваме. Куцат ни доста неща в организацията на играта, също така изпускаме много голови положения. Това също трябва да го коригираме”, заяви за Гонг след края на мача Мъри.

„Много съм доволен, че Станислав Ангелов вече е футболист на Анортозис. Познавам прекрасно неговите качества и съм сигурен, че ще помогне много на отбора. Сега за него е най-важно да влезе във форма, а това ще стане с изиграването на колкото се може повече мачове”, добави бившият наставник на Левски, Литекс и националния отбор.

Официалният дебют на Станимир Стоилов е тази събота срещу лидера в класирането АПОЕЛ Никозия, като мачът ще се играе на „Антонис Пападопулос”.