Спряганият като евентуален нов треньор на Локомотив София Павел Дочев категорично отрече подобна възможност в интервю за Гонг.

„Това за Локомотив София е пълна спекулация. Няма такова нещо, никой не е говорил с мен. Дори и някой да беше говорил с мен, аз няма какво да направя, защото имам дългосрочен договор с Падерборн. Тук ми се гласува голямо доверие и аз работя с голяма амбиция и желание”, призна Павел Дочев.

Наставникът на последния във Втора Бундеслига допълни, че изобщо не смята да работи в България освен ако не получи предложение от националния отбор или ЦСКА. „Условията в България не са нормални. Има два отбора, които биха ме накарали да си помисля за връщане в България, това са ЦСКА и националния. Не се надценявам, но мисля, че само там бих работил. Изключвайки Левски София, който също е клуб с големи традиции, останалите нямат никакви условия”, отсече спецът, който от дълги години работи в Германия.

Павел Дочев не скри, че с удоволствие би привлякъл български играчи в Падерборн, но правилата в Германия не позволяват наши сънародници да преминат в тим от трета дивизия. В тази дивизия ще е от догодина клубът на Павел Дочев.

„Българите, които играят в Германия са с много голяма перспектива. Курдов от Леверкузен минава по пътя на Димитър Бербатов. Честно да ви кажа с голямо удоволствие бих привлякъл Атанас Курдов в моя отбор. Доколкото знам Байер се чуди дали да не го даде в отбор от по-силна дивизия от тази, в която играе вторият тим на клуба. Целта им е той да играе на по-високо равнище”, коментира още футболният специалист.

Дочев отбеляза още, че амбициите на Падерборн през следващите две са години клубът отново да влезе във Втора Бундеслига и да се утвърди в тази дивизия. Отборът играе на нов модерен стадион, който е построен за 20 милиона евро.