Портсмут губи търпение към Светослав Тодоров и забавянето на подписването на новия му договор, съобщи Vitalfootball. Преди около две седмици английският клуб направи предложение на българина да удължи контракта си за още една година.

Според информацията, с оглед на целия изминал сезон шансовете за ново споразумение между Тодоров и Портсмут изглеждат минимални, но все пак нищо не е окончателно решено, особено след като мениджърът на клуба Хари Реднап заяви, че търси двама нови нападатели, но възможността това да се случи е нищожна.

През изминалия сезон Тоди не бе в много добри взаимоотношения със старши треньора, тъй като българинът рядко попадаше в неговите планове.

„Ние му направихме предложение и сега всичко зависи от него. Опцията, която му предложихме е за следващата година”, заяви за The News изпълнителният директор на клуба Питър Стори.

През изминалите няколко месеца треньорът на Портсмут даваше празни надежди на Тоди, като му обещаваше, че ще играе, но предоставените му възможности бяха минимални.

Интерес към Тоди проявява и българският шампион Левски. Преди известно време специално за Гонг Тодоров потвърди информацията, че е водил разговори с наставника на „сините” Станимир Стоилов.

Според информацията на Vitalfootball почти в същото положение е и друг играч на английския тим – Кану, на който също е бил предложен едногодишен контракт, но отговор от страна на футболиста все още няма.