Футболистът на Металург Донецк Велизар Димитров заяви след победата над Заря с 3:0, че успехът се дължи най-вече на колективната игра на тима.

Заради отличното си представяне в двубоя, българският национал бе избран за най-добър играч на мача след допитване до фенове и журналисти. Велизар Димитров вкара първото от трите попадения срещу Заря.

„Днес нашият отбор бе истински колектив. Един играч ме може да спечели мача. Всички мои съотборници играха много добре и много дисциплинирано. Няма да скрия, че ми вървеше играта, но ние сме длъжни винаги да играем така. Надявам се, че и занапред ще продължим да демонстрираме такъв атакуващ футбол”, сподели след мача пред местните журналисти Велизар Димитров.

„Трудно е да се отговори на какво се дължи лошия старт на отбора. С Кривбас можехме да спечелим трите точки, но допуснахме гол в края на мача, а след това нямаше време да наваксаме. Да, и аз можех да вкарам, но това е футболът”, добави играчът.

На въпрос, дали е съгласен с решението на феновете и журналистите, че е бил най-добрият на терена по време на двубоя, Велизар Димитров сподели: „Трудно ми е да отговоря. Отстрани се вижда по-добре. Моята работа е да си изпълня задълженията на терена.”

„Не знам дали това беше най-добрият ми мач за Металург. Бях на ниво и в двубоя срещу Шахтьор”, добави още Велизар Димитров.

На въпрос, кога е разбрал, че отборът му печели трите точки, българският национал каза: „Навярно след първия гол. Бяхме по-добри от съперника ни, а след второто попадение вече всички разбраха какъв е изходът.”