Националът Чавдар Янков няма да играе в следващите четири месеца, след като претърпя операция на коляното днес.

„Дълго време се очертава да съм извън игра. Докторите ме предупредиха да забравя за футбол в следващите четири месеца. По-големият проблем е с хрущяла на коляното. Имам и леко разкъсване на менискус, но това се оправя бързо. В следващите три-четири месеца няма да играя,” призна от болничното си легло Чавдар Янков.

„Отначало говорих с няколко доктори и хирурзи, които ми казаха, че не трябва да се оперирам. Смяташе се, че може да мине с хапчета, инжекции и терапии, но в крайна сметка излезе друго. За мен сезонът се очертава като приключил. Надявам се да съм готов за лятото. Тогава трябва да стартирам подготовка като хората,” продължи за Гонг полузащитникът на Хановер.

„Разбира се, че не ми е приятно. Загубих два месеца, а сега още три-четири след операцията. Загубих почти цял сезон. Случило се е вече, сега трябва да протече добре възстановяването,” допълни талантливият халф

Юношата на Славия Чавдар Янков бе опериран от именит немски хирург. Българинът ще се прибере в Хановер след няколко дни и тогава ще се разбере къде трябва да продължи своето възстановяване.

„Говорих вече със спортния директор на Хановер. Каза ми, че има и такива лоши моменти в живота. Клубът стои зад мен и чака да се оправя. Каза да вдигам главата,” сподели за Гонг Чавдар Янков.

Полузащитникът на националния отбор е поредният роден футболист с получил тежка травма в коляното. Мартин Петров, Валери Божинов и Светослав Тодоров претърпяха операции в последните две години.

„Предполагам, че повечето ми колеги още не са научили за моята контузия. Знаят, че не играя от един-два месеца, но никой не е предполагал, че ще стане така. Чухме се с Валери Божинов, който скоро се връща в игра. Пожелавам му всичко да е точно с него и да показва това, което може. На всеки може да се случи нещо лошо. Важно е да гледам позитивно и да се възстановя бързо. Надявам се скоро пак да играя,” завърши интервюто си за Гонг оперираният тази сутрин в Германия Чавдар Янков.