Мениджърът на Астън Вила Мартин О’Нийл похвали Стилиян Петров, като заяви, че новият договор на българина е награда за постоянството, което показa в представянето си.

О’Нийл се изказа ласкаво и за отношението и отдадеността на Стенли. Спецът разкри, че българският национал никога не е молил за помощ или за реверанси, дори и в най-тежките моменти от престоя му на „Вила Парк”.

„Много съм радостен за Стилиян. Неговият договор носи добри новини за клуба като цяло. Българинът прави страхотен сезон. Заслужи си контракта”, започна О’Нийл.

„Доволен съм, че Петров спечели приза за Играч на Вила през този сезон. Според мен обаче, още по-важно е, че показа на феновете, с какви качества разполага през кампанията”, продължи наставникът за официалния сайт на Астън Вила.

„Ключовото понятие, като говорим за Стенли, е постоянство. Всяка седмица показваше едно много високо ниво, с което мисля, че спечели и привържениците. В момента той е много популярен както сред запалянковците, така и сред своите съотборници”, добави О’Нийл.

„Никога не е идвал при мен да ме разпитва за бъдещето си, дори когато играта не му вървеше. Стилиян реши, че единственият път е този на борбата с проблемите. Дори и в черните дни чувстваше, че може да се справи и да успее в този клуб. Такова завръщане говори само за качествата на футболиста”, завърши мениджърът на Астън Вила.